2018-10-05

Kerstin Florian har på 40 år utvecklats från ett enda litet spa i Laguna Beach till ett världsomspännande företag representerat på mer än 200 span världen över.

Orange County, CA – I år firar Kerstin Florian, en av föregångarna inom naturliga, hudvårdande och lyxiga hud- och kroppsvårdsprodukter, 40 år med sitt företag med samma namn, Kerstin Florian International. Företaget, som grundades 1978 med ett litet spa på ett enda rum i Laguna Beach, är numera ett känt varumärke inom spa och distributör för ett drygt hundratal produkter från det närmare 4000 kvadratmeter stora huvudkontoret i Lake Forest i Kalifornien. Företaget levererar produkter och utbildar i behandlingar till mer än 200 spaanläggningar och dagspan i 35 länder världen över.

När Kerstin lämnade Sverige på sextiotalet och flyttade till södra Kalifornien insåg hon tidigt att de amerikanska hudvårdsprodukterna inte bara saknade naturliga ingredienser utan också hade få andra egenskaper än att verka fuktgivande. Kerstin hade själv erfarenhet från europeiska spaanläggningar och visste vilka positiva effekter det går att uppnå om man tar väl hand om hud och kropp. Därför förstod hon att hon skulle kunna förändra hudvårdsindustrin genom att dela med sig av sin egen kärlek för resultatorienterad hudvård baserad på naturliga ingredienser från växtriket och goda rutiner för egenvård. Hon visste vilka positiva effekter detta kan ha på kvinnors självkänsla.

Efter att under en tioårsperiod ha arbetat med att utveckla spaanläggningar och skönhetssalonger i både Kalifornien och Arizona öppnade Kerstin 1978 sin första egna salong för ansiktsbehandlingar vid Surf & Sand Resort i Laguna Beach. Under de kommande tio åren inspirerade hon sina kunder med sin princip om yttre skönhet och inre hälsa genom att ge råd om näring och kost, hålla klasser i meditation samt erbjuda ansikts- och kroppsbehandlingar som byggde på hennes holistiska syn på välmående: de fyra hörnstenarna för en hälsosam och sund livsstil - hälsosam kost, regelbunden motion, mental avkoppling samt vård av ansikte och kropp. Samtidigt experimenterade hon med spa-baserade ritualer och växter såsom örtextrakt, eteriska oljor, alger, lera och mineralrikt vatten i syfte att skapa sitt eget sortiment med produkter som stämde överens med hennes syn på vad hud- och kroppsvård borde handla om – naturlig skönhet och resultat.

Det var inte överraskande att försäljningen och efterfrågan på produkterna ökade. Företaget växte snart ur den lilla lokalen. Några av världens ledande spaanläggningar och resorts, däribland JW Marriott Desert Springs och Sonoma Mission Inn började snart att använda de effektiva produkterna och de behagliga behandlingarna och än i dag används de där.

”När jag började med min verksamhet fanns det ingen marknad att tala om för hudvårdsprodukter med naturliga ingredienser. Jag visste vilken skillnad de naturliga ingredienserna kan göra på huden och hur detta att man känner sig vacker på utsidan ökar självkänslan och att skönheten då även lyser igenom inifrån. Mina produkter är verkliga verktyg för välbefinnande och egenvård. Det är det som är förklaringen till varför mina produkter fortfarande efterfrågas efter 40 år! Vi har aldrig upphört att utvecklas och leta efter nya sätt att hålla energin på topp, så du kan se fram emot fler nyheter även framöver!”, säger Kerstin.

Kerstins dotter Charlene, som tyvärr gick bort 2016, har varit en verklig inspirationskälla till denna utveckling. Med sin kärlek till och sitt kunnande inom välbefinnande, hälsosam kost, ingrediensteknologi och hållbara affärsmetoder, Charlene som Chief Creative Officer byggde vidare på sin mors framgång, drivkraft och pionjäranda och satte sin egen prägel på alla nivåer i företaget. Senare i år firar vi 40 års framsteg och innovationer genom att förverkliga Charlenes vision som företaget har fortsatt utveckla, i form av en spännande produktlansering - ANDA - så håll utkik efter detta!

Sedan starten, då produkterna hade handskrivna etiketter och blandades ihop för hand på det där lilla spaet i södra Kalifornien, har varumärket utvecklats till en internationellt känd exklusiv hudvårdslinje. Kerstin Florian själv är en erkänd drivkraft inom spabranschen världen över. Med sina naturliga, aktiva ingredienser från växtriket och havet samt inspirerade av en holistisk syn på kropp, själ, natur och samhälle har nu Kerstins prisbelönta produkter och behandlingar i hela 40 år haft en närande och stärkande effekt på kroppens största organ – huden.

I september 2018 fick Kerstin en hedervärd utmärkelse – Industry Icon of the Year. Läs mer om det här.