2014-10-06

 

Då: The Spa Programme

Nu: Essentials Skincare

 

Det är hela 25 år sedan Kerstin Florians produkter och behandlingskoncept etablerades i Skandinavien, och först ut att arbeta med märket var Sturebadet i Stockholm. I mars 1989 öppnades dörrarna till det eleganta, fashionabla och nyrenoverade Sturebadet vid Stureplan. Det var först endast tillgängligt för medlemmar men snart välkomnade man även s.k. daggäster, som besökte badet och behandlingsavdelningen.

Det var på den tiden unikt att erbjuda kroppsbehandlingar i form av bad, inpackningar och skrubb där man använde ett specifikt produktsortiment innehållande växter, örter, blommor, lera och mineralvatten. Kerstin Florian kom till den nyöppnade anläggningen och utbrast ”Detta är en spa! Ni ska kalla det för spa”. Som vanligt var hon lite före sin tid och spa var inte känt bland gemene man så det fick i stället bli ”Hälsans Tempel”. Men det dröjde inte länge förrän ordet spa blev vedertaget i Sverige. 

Kerstin lanserade sina ansiktsprodukter Beauty Point System med röd, blå respektive grön prick på produkterna för de olika hudtyperna. De första kroppsprodukterna hette Body Satin och ganska snart lanserades The Spa Programme. Det var uppdelat på AromatherapyKräuter KurThalasso Kur och Thermal Mineral Kur.

 

Personlig hälsning från Kerstin:

"Jag tycker det är helt fantastiskt att få fira 25 år i Skandinavien med vårt budskap om skönhet och hälsa för kropp och själ!

Tack för ert fortsatta förtroende och jag ser med stor tillförsikt och ödmjukhet fram emot många år till där vi får utveckla spatraditionen."

In Health & Wellness,
Kerstin

 

På vår årliga kundträff för återförsäljare firade vi i år lite extra. Charlene Florian - Chief Creative Director, Kerstin Florian International talade om Longevity - hur kan vi leva för att få leva länge?

Charlene delade med sig av sina tankar kring skönhet och hälsa och gav oss sina bästa tips för att må så bra som möjligt och hur vi kan ta hand om oss själva. Från sina resor runt världens alla kontinenter med besök på de finaste spaanläggningarna berättade hon om vad som är runt hörnet. Hur hon tror spa kommer att utvecklas och hur trenderna ser ut.

Här bjuder hon på en vitaminrik smoothie!

1 dl spenat
1/2 dl kärnfria körsbär (frysta eller färska)
1/2 dl ananas
Ett knippe persilja
1 msk raw kakaopulver
1 tsk gurkmeja
1/2 - 1 dl vatten

Mixa alla ingredienser i en blender eller med stavmixer.

Receptet ger ett stort glas.