Vanliga frågor om produkterna - Djurtestade? Ekologiska produkter? Naturligt? Konserveringsmedel? Allergitestade?

Vanliga frågor om produkterna


 

Hur testar ni era produkter?

Vi följer rådande lagstiftning vad gäller testning av produkterna innan de säljs på marknaden. Testerna vi gör är så kallade in vitro och på färdiga produkter i vivo på frivilliga personer.

 

Är era produkter naturliga?

Våra produkter är baserade på naturliga råvaror som extrakt från, bland annat, växter, örter, alger och leror. Kerstin Florian är ett tillförlitligt hudvårdsmärke där resultat är en viktig aspekt. För att nå det är valet av ingredienser tillsammans med modern teknologi, som plockar fram det bästa ur ingredienserna, viktiga.

 

Har ni konserveringsmedel i produkterna?

Absolut, det har vi i alla vattenbaserade produkter för att förhindra tillväxt av microorganismer. Vi har olika typer av konserveringssystem som gör det möjligt att kunna hålla en låg nivå av konserveringsämnen utan att tappa effekt. Även paketering av produkterna är en viktig faktor. Vi använder nästan uteslutande pumpsystem till våra krämer just för att minimera att produkterna utsätts för bakterier.

 

Har ni ekologiska produkter?

Vi har ett flertal produkter som är ekologiskt certifierade. Alla våra aromaoljor för ansikte och kropp är ekologiska samt hela produktlinjen ANDA. Dessutom har de flesta övriga produkter flera ekologiska ingredienser då vi använder det när det finns att tillgå.

För att en produkt ska få kallas ekologisk krävs ett visst jordbruk och att växten i sig faktiskt odlas. Många av våra ingredienser från växtriket odlas inte då vi arbetar med ingredienser som är "wild crafted" (vilt växande). Man tar då hänsyn till hur själva plockningen går till, vart växten växer och att plockningen inte påverkar växtens återhämtning.

 

Vad betyder ordet Clean inom beauty?

Vi frågade Kerstin Florian International vad det nya begreppet CLEAN betyder för dem. Läs mer här »

 

Varför kan jag inte ha en Body Lotion i ansiktet?

Huden i ansiktet har mycket fler talgkörtlar än resten av kroppen vilket gör att huden i ansiktet lätt får utslag om en för "rik" produkt appliceras. Ansiktskrämer kan också bättre adressera olika typer av problem och hudtyper.

 

Måste jag använda en speciell Eye Makeup Remover?

Vissa ansiktsrengöringar fungerar riktigt bra att använda på ögonområdet, men långt i från alla. Ansiktsrengöringar som är gjorda för en fet hudtyp tvättar alldeles för "hårt" för den känsliga huden kring ögonen och torkar då ut huden. Andra rengöringar kan innehålla för mycket olja vilket leder till att de "grumlar till" ögonen och kan ge huden kring ögonen ett pluffsigt utseende.

Har du mycket ögon-makeup är det bäst att använda en Eye Makeup Remover som effektivt tar bort sminket utan att du behöver gnugga och slita på huden särkilt mycket. Huden kring ögonen vill vi vara rädda om då det är där vi snabbt ser linjer och torrhetsrynkor.

 

Vad fyller ansiktsvatten för funktion egentligen?

Ett ansiktsvatten gör nästan samma sak för huden som ett balsam gör för håret. Ansiktsrengöringar innehåller tvättämnen som "lyfter" smutsen från huden vilket också gör att hudcellerna på hudytan "ställer sig upp". För att huden inte ska förlora fukt och för att sänka ytspänningen behöver vi ett ansiktsvatten till att "platta till" huden igen så att nästa produkt lättare ska kunna penetrera huden. Dessutom innehåller våra ansiktsvatten vårdande ämnen med olika främjande egenskaper.

 

Är era produkter allergitestade?

Människor idag är allergiska mot många olika saker, det den ena tål tål inte den andra. Vi har alltid fullständiga innehållsförteckningar så att du kan se vad alla produkter innehåller. Är det något särkilt du inte tål hjälper vi eller din hudterapeut dig gärna att hitta rätt.