Öppna kurser

 

Komplettera din terapeututbildning

Vi är marknadsledande inom spaterapeututbildning och har lång erfarenhet när det gäller att utbilda spaterapeuter. Vår utbildning finns även sedan många år på Gildaskolorna i Sverige. Det är en utbildning där vi lär ut spabehandlingar enligt Kerstin Florians koncept. Vi arbetar efter en anrik, europeisk kurtradition som omarbetats för att passa dagens moderna spaanläggningar och salonger.

Kerstin Florian är idag erkänd som en av de ledande inom spaindustrin. Hon har fått utmärkelse i USA för sina naturliga produkter och behandlingar samt för att vara den som har lagt grundstenarna för hur spa har utvecklats. Kerstin Florians spakoncept finns idag på flera av världens främsta spaanläggningar och lyxiga femstjärniga hotell.

Vi går igenom och lär ut olika typer av kurbad, kroppsskrubber och inpackningar. Du får lära dig en av Kerstin Florians signaturbehandlingar: Ginger Renewal. Vi lär ut ansiktskur med tillhörande massage och akupressur. Stor vikt läggs på kundbemötande och hur du får lönsamhet med din försäljning.

KURSEN ÄR FÖR

Diplomerad hudterapeut eller massör som läst minst 100 timmar anatomi och fysiologi. Skolan måste vara godkänd av SHR, Branschrådet för svensk massage eller motsvarande. Schema på utbildning bifogas med anmälan. Kompendium och kursmaterial ingår. Diplom erhålles efter godkänt praktiskt och teoretiskt prov.

KURSEN INNEFATTAR

 •  Produktkunskap
 •  Dermatologi
 •  Kerstin Florians spakoncept
 •  Hemprogram
 •  Lönsamhet
 •  Säljträning
 •  Kroppsbehandlingar

DATUM: 27-30 mars + 24-27 april 2017 eller 18-21 september + 23-26-oktober 2017

TID: 8 heldagar (två kurstillfällen, 4 dagar vardera, med en månads mellanrum för egen träning)

KURSAVGIFT: 12 000 kr exkl. moms

KURSLOKAL: Artillerigatan 42, Stockholm

 

 


 

 

Balans i magen - balans i livet

Uttrycket ”huden är kroppens spegel” har aldrig varit mer rätt än nu. Den senaste forskningen visar att tarmens hälsa utspeglar sig på huden. För att kunna hjälpa kunder med hudbesvär är det viktigt att förstå kopplingarna mellan kosten och de fysiologiska processerna. Är huden i obalans är även kroppen det. Orsakerna kan vara fel kost, immunologiska och inflammatoriska problem, hormonell obalans eller otillräcklig näring. Vi kommer gå igenom inflammatoriska och immunologiska processer som påverkar huden. Vi fördjupar oss i tarmhälsa och dess betydelse för övergripande hälsa och därmed hudens hälsa.

Kursens utbildare är Regina Ryderberg, utbildad närings och örtmedicinsk terapeut samt spa- och hudterapeut. Hon driver eget företag och klinik som arbetar med komplementärmedicin och hudvård. Regina arbetar även som sparådgivare för KFI Spa Management.

KURSEN ÄR FÖR: alla som arbetar i spabranschen

DATUM: 23 maj eller 8 november 2017

TID: kl: 9-17

KURSAVGIFT: 3 900 kr exkl. moms

KURSLOKAL: Artillerigatan 42, Stockholm

 


 

 

Djup muskelmassage med mindfulness

Denna massagebehandling är speciellt anpassad och framtagen för spa/wellness . Den är närvarande, fokuserad och mer kraftfull än generell spamassage, men görs så kraftfullt eller lätt som kunden önskar. Den svenska klassiska massagen står som grund, men här utför vi behandlingen med ”Mindfulness” som förstärker och höjer kundens upplevelse. 

KURSEN INNEFATTAR

  • Produktkunskap
  • Demonstration
  • Praktiskt träning
  • Du får själv behandlingen

KURSEN ÄR FÖR: diplomerad hudterapeut eller certifierad massör som läst minst 100 timmar anatomi och fysiologi. Skolan måste vara godkänd av
SHR, Branschrådet för svensk massage eller motsvarande.

DATUM: 4 april eller 16 oktober 2017

TID: kl: 8:30-17:30

KURSAVGIFT: 3 900 kr exkl. moms

KURSLOKAL: Artillerigatan 42, Stockholm


 

 

Tre gånger effektivare än massage!

Koppning är en alternativmedicinsk metod där vakuum används för att öka cirkulationen i hud och bindväv. Vakuum skapas under huden genom att huden lyfts uppåt med hjälp av en plastkoppa. Detta medför att det skapas ett mellanrum mellan hudlagren och att cirkulationen i huden ökar.

Koppningsmassage är tre gånger effektivare än massage. Det ger hälsosam cirkulation, mjukar upp bindväv och muskler vilket medför smärtlindring och bättre rörlighet i muskler och leder. Det har även en utrensande effekt av slaggprodukter och överskottsvätska samt reducerar celluliter. 

KURSEN ÄR FÖR: diplomerad hudterapeut eller certifierad massör som läst minst 100 timmar anatomi och fysiologi. Skolan måste vara godkänd av
SHR, Branschrådet för svensk massage eller motsvarande.

DATUM: 15 februari, 5 april eller 8 november 2017

TID: kl: 9-17

KURSAVGIFT: 1 900 kr exkl. moms ( i priset ingår 1 set koppor)

KURSLOKAL: Artillerigatan 42, Stockholm

 

 


 

 

Har du rätt produkter för din hudtyp?

Vill du veta mer om Kerstin Florians prisbelönta produkter? Då är denna kurs för dig. Vi går igenom alla Kerstin Florians produkter för både ansikte och kropp. Du får dofta, känna samt lära dig fördelar och fakta kring produkterna samt till vilken hudtyp de passar.

KURSEN ÄR FÖR: alla som arbetar i spabranschen

DATUM: kommer inom kort!

TID: kl: 9-17

KURSAVGIFT: 0 kr

KURSLOKAL: Artillerigatan 42, Stockholm

 


 

 KFI Webbinarium - utbildning via nätet

Fördjupa och uppdatera dina kunskaper på ett snabbt och enkelt sätt. På schemat har vi olika kurser som du har nytta av när du arbetar med hälsa och spa. Kurserna är online tillsammans med andra deltagare i realtid och du kan interagera med oss. Det enda du behöver är en dator, smartphone eller surfplatta och internetuppkoppling.

Kurserna vi har i år är:

Lär dig mer om mineraler

Mineraler behövs för kroppens uppbyggnad. Vår kropp består av ett 20-tal olika grundämnen. Förutom syre, kol, väte och kväve finns det ett antal mineralämnen (spårämnen) som kroppen behöver. Mineralerna ger näring till kroppen och behövs för att ett flertal funktioner i kroppen ska kunna fungera optimalt. Mineralämnen ingår bl.a. i många hormoner och i olika enzymsystem. Vi kommer att prata om de vanligaste mineralerna och fördjupa oss mer i magnesium.

KURSEN ÄR FÖR: alla som arbetar i spabranschen

DATUM: 26 april 2017

TID: kl: 13:00-13:30

KURSAVGIFT: 500 kr exkl. moms

 

 


Balans i magen - balans i livet

Vi går igenom de inflammatoriska och immunologiska processer som påverkar huden. Vi fördjupar oss i tarmhälsa och dess betydelse för övergripande hälsa och därmed hudens hälsa.

KURSEN ÄR FÖR: alla som arbetar i spabranschen

DATUM: 24 maj eller 26 september 2017

TID: kl: 10:00-12:00

KURSAVGIFT: 500 kr exkl. moms

 

 

 

 


Rena kroppen med detox

Vad menas med en detox och hur utförs den på kund? Vad är det som ska rensas ut och vilka fördelar kan uppnås? Vi kommer under denna kurs att gå igenom våra utrensningsorgan i kroppen och vilka toxiner som finns, hur ofta en detox kan göras och för vem det passar.

KURSEN ÄR FÖR: alla som arbetar i spabranschen

DATUM: 26 april 2017

TID: kl: 14:00-15:30

KURSAVGIFT: 500 kr exkl. moms

 

 

 


Lär dig mer om enkel hudvård!

Det är inte bara hudterapeuter som får frågor om hudvård, även kroppsterapeuter förväntas idag kunna svara på kundernas frågor. I denna kurs går vi igenom grunderna för en god hudvårdsrutin, vi talar kring de vanligaste hudtyperna och vad som kännetecknar de mest förekommande hudtillstånden som kan uppstå och hur de kan avhjälpas. 

Kursen ger möjlighet till att ge en generell, enkel rekommendation för hemprogram gällande ansiktsprodukter.

KURSEN ÄR FÖR: dig som arbetar som kroppsterapeut/spaterapeut

DATUM: 26 april 2017

TID: kl: 10:00-11:30

KURSAVGIFT: 500 kr exkl. moms

 

 


Nyhet!

Ett flertal kurser inom ämnet Avancerad hudvård:

- Åldrandets olika teorier
DATUM/TID: 22 maj eller 6 december 9:00-10:00

- Akne
DATUM/TID: 22 maj eller 6 december 11:00-12:00

- Hyperpigmentering
DATUM/TID: 23 maj eller 7 december 9:00-10:00

- Den känsliga huden
DATUM/TID: 23 maj eller 7 december 11:00-12:00

KURSERNA ÄR FÖR: dig som arbetar som kroppsterapeut/spaterapeut

KURSAVGIFT: 500 kr exkl. moms/kurs

 

 


 

För mer information kring kurserna kontakta Kristina Zanardi som är kursansvarig, kristina.zanardi@kerstinflorian.se eller kundservice info@kerstinflorian.se